Här kan du läsa om de olika korvar jag tillverkar.

I princip finns massor av korvar enbart från länder som t ex Tyskland eller Spanien. Råa korvar, värmda eller lufttorkade/rökta. Från varje land finns lika många olika korvrecept som det finns recept på "mammas köttbullar" i Sverige.

 

Därför har jag valt några som jag koncentrerar tillverkningen på och som blir ett grundsortiment i min tillverkning.

 

Jag har valt korvar med speciell karaktär från olika delar av världen. Mest från Europa men även syd-, och nordamerika och Afrika. Inte en massa korvar som smakar nästa lika.

Några är smaksatta med paprika/vitlök, några med mer örtkryddning och ytterligare några med mer chilihetta. Cognac/brandy/calvados är "kryddor" som utvecklar smakerna ytterligare i några av korvarna. Kryddor som bl a koriander, apelsinskal, ingefära, muskot och lagerblad finns också med i många av korvarna.

 

De flesta av korvarna kan användas i de korvrecept du hittar i annan flik på min hemsida. Efter de recepten gör du allt från en enkel grillkväll till en riktig gourmetmiddag med korven i centrum

Gör gärna några av tillbehören som det finns recept på i annan länk här på hemsidan. Ofta smakar en hemgjord sås väldigt mycket bättre än en färdigköpt. Genom att själv göra ditt tillbehör kan du snabbt och på ett enkelt sätt vara en mästerkock.

 

Kontakta mig gärna om du vill diskutera korvarna, vad de ska användas till eller hur de på bästa sätt kan tillredas. Eller skriv dina kommentarer här nedan.