Om företaget och Hans Barksjö

 

Hej!

 

Jag heter Hans Barksjö och jag driver företaget Chark och Catering AB.

I mitt yrkesliv har jag haft förmånen att ha många olika, spännande arbeten. Då musiken är min profession har det handlat mycket om musik och kultur.

 

Jag har varit rektor för kommunala musikskolan i Falun, producent på Rikskonserter, chef för musikveckan Musik vid Siljan, haft eget evenemangsbolag och varit chef för Norrköpings Symfoniorkester. Genom det har mitt fritidsintresse för musik kombinerats med yrkeslivet. Fantastiskt roligt och stimulerande.

 

Många känner mig också som chef för Radio Dalarna under större delen av 1990-talet och tills nyligen arbetade jag som gymnasiechef i Rättvik.

 

Nu vill jag göra något annat. Koppla yrkeslivet till mitt stora fritidsintresse. Mat.

Man kan säga att musiken och mat har varit 2 röda trådar genom hela mitt liv.

 

Jag har på fritidsbasis tillverkat korv i 30 år. Grillat och lagat mat på otaliga fester, bröllop, kalas, midsommarnätter och andra grillkvällar på sommaren. Det kan ha varit Ungerska starkt kryddade korvar, kreolska mer örtkryddade med chilistyrka, tyska bratwurst, sydafrikanska boerwors m fl.

Dessa korvar har alltid varit otroligt uppskattade och de som ätit har uttryckt att en sådan korv har man faktiskt aldrig ätit förut. Vilken smak och vilken konsistens, nästan som riktigt kött!

Jag har förstås också tillverkat andra korvar som svenska julkorvar, värmländska potatiskorvar och andra typiskt svenska korvar.

 

Nu vill jag koppla fritidsaktiviteten charkproduktion i allmänhet eller korvtillverkning i synnerhet till mitt nya yrkesliv.

 

Det handlar om hantverksmässig tillverkning. Köttråvara från lokala producenter, inga tillsatser av konserveringsmedel, färgämnen, köttbiprodukter, mjöl och annat som ofta tillsätts. Det är en ren köttprodukt som smakar på ett sätt som ingen industritillverkad produkt kan smaka.

Mina händer och hantverkskunnandet sätts i centrum för att skapa en produkt som är så ren det bara går. Fria från tillsatser och som bygger på bra djurhållning och varsamhet om både djur och natur.

 

Jag hoppas du ska upptäcka kvaliten i de korvar jag tillverkar. De kan inte jämföras med de hot-dogs som köps till billiga priser. Mina korvar innehåller bara rent kött och kryddor och är hantverksmässigt bearbetade till en produkt med mycket hög kvalitet.

Hantverksmässigt tillverkad korv är mat av högsta kvalitet!

 

Det är på Rältagården hos Pelle Magnusson jag tillverkar korvarna och mina produkter. Tillsammans kommer vi att erbjuda ett brett sortiment av charkprodukter.

Catering och olika event på gården erbjuds också. Inget är omöjligt.

 

Till exempel har korvstoppning med avsmakning blivit ett mycket uppskattat kick-off arrangemang de senaste åren. Det kan kopplas till upplevelser att göra något bra tillsammans där aktiviteten i sig speglar kvalitetstänkande i många olika dimensioner.

Det är min förhoppning att du kommer att upptäcka de kvaliteter som finns i det som jag och Pelle på Rältagården producerar.

 

Smaka, njut och känn att du upplever en unik produkt som är tillverkad med omsorg om människor, djur och natur.