Festgryta med Salsiccia och kabanoss

Kroatien-Balkan

 

4 personer

 

Ingredienser:

200 g kabanoss eller merguez (rökta). Det går också bra med råa, ej rökta

400 grå korv, t ex salsiccia

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

1 zucchini

1 aubergine

1 burk ajvar relish (ca 340 g). Det finns både mild och stark variant. Jag tar hälften av vardera.

4 lagerblad

10 svartpepparkorn

1 tsk timjan

1 buljongtärning (höns eller köttbuljong)

5 dl vatten

1 liten burk syltlök

Salt, peppar, olivolja

 

Till serveringen:

Bröd, crème fraiche eller yoghurt. Gärna kokt potatis om du är riktigt hungrig.

 

Gör så här:

  1. Skär kabanoss eller merguez i bitar. Bryn bitarna i stekpanna. Är korvarna råa bryn dem hela. Lägg i den större kastrull eller gryta.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchini och aubergine i bitar. Bryn först löken och tillsätt därefter zucchini och aubergine och bryn tillsammans.
  3. Tillsätt ajvar relish, lagerblad, pepparkorn, timjan, buljongtärning, vatten och syltlök och koka ca 5 minuter.
  4. Lägg i den råa korven (salsiccia) och koka ca 15 minuter.

 

Servera rustikt ur gryta med någon typ av bondbröd, crème fraiche eller yoghurt och ev. potatis.