Lammstek med chorizo, salvia och citron

 

Det här blir en festmiddag som kommer att uppskattas av alla som äter den.

4-6 personer

 

Ingredienser:

1 kg urbenad lammstek

200 g färskkorv. (T ex Hans salsiccia eller Hans Alsace-korv)

2 tsk torkad salvia eller knappat en kruka färsk

Rivet skal från en citron

1 äggula

1 1/2 msk pressad citronsaft

Salt, peppar

Smör

 

Till serveringen:

Klyftpotatis, en god grönsallad gärna med fetaost, gott bröd.

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 125-150 grader

2. Tag ur färsen ur korven. Sönderdela korven och bryn den som till köttfärssås

tillsammans med hälften av salvian.

3. Tillsätt äggulan, citronskal och citronjuice samt salt och peppar. Blanda väl så att det

blir en fast färs.

4. Tag bort nätet från steken. Bred ut den och salta och peppra.

5. Bred ut fyllningen på steken. Tryck fast den ordenligt och lägg ihop steken. Knyt om

rätt hårt med snöre och krydda steken även utvändigt med salt och peppar.

6. Bryn steken i stekpanna. Lägg över i ugnsfast form och strö över resten av salvian.

7. Stick in köttermometern i tjockaste delen av steken. Tillaga i ugnen till innertemperatur

65-70 grader. Rosa stek med den lägre temperaturen och genomstekt med den högre.

Räkna med ca 1 timmes stektid.

8. Tag ut köttet och låt det vila inlindat i folie i ca 15 minuter.

9. Tag bort snöret och skär köttet i fina skivor.