Pappardelle med salsiccia

4 personer

 

Den här rätten grundar sig på ett sätt att använda färskkorv som italienarna gör. Man ser korven som färdigkryddad färs, klämmer ut färssmeten ur fjälstret och bryner den tillsammans med andra råvaror. Slutligen blandar man "köttfärssåsen" (ja, det blir ju en typ av köttfärssås!) med pasta.

Det går förstås att göra på samma sätt med de flesta andra färskkorvar.

Maud Onnermark i Sveriges Televisions Gokväll hade detta recept med som en del i veckans matkasse.

Paulo Roberto ger ett nästan likartat recept på hur man använder färsk salsiccia.

 

Har man inte pastan hemma som heter Pappardelle så kan man ta nästan vilken annan pasta som helst.

 

Ingredienser:

400 g pappardelle (eller annan pasta)

300 g färsk salsiccia

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 röd chili (med fröna bli smaken starkare)

1 msk olivolja

4 tomater

Ev en skvätt rött eller vitt vin

½ kruka färsk hackad basilika eller 1 msk torkad

 

Vid servering: Gärna lite färsk riven parmesanost.

 

Gör så här:

  1. Skär itu fjälstren och lösgör korvsmeten från skinnen. Hacka sönder krovsmeten i mindre bitar och bryn.
  2. Tillsätt hackad lök och vitlök och bryn ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt tomaterna och chilin samt eventuellt vin. Ca1 dl vin höjer smaken betydligt!
  4. Tillsätt den hackade basilikan och låt puttra ca 10 minuter.
  5. Koka pappardellen enligt anvisningar på paketet.
  6. Blanda pasta och "köttfärssås". Servera omedelbart, rykande het.