Kurser i korvtillverkning

Korvkurser i Falun.


KURSER i januari 2019???

Denna höst kan jag inte ha några korvkurser i Falun p g a att lokalen jag brukar använda renoveras. Min förhoppning är att kunna ha några kurser i januari 2019. Återkommer med datum om detta så fort jag vet att jag har tillgång till lokalen.  

Titta gärna under fliken Bilder där det finns foton från flera av mina tidigare kurser.

Jag ger kurser i korvtillverkning. De är mycket uppskattade och deltagarna tycker alltid det är jättekul och också lärorikt. Det stimulerar att göra något med händerna och att se ett konkret resultat, i detta fall riktig mat tillverkad från grunden.
Jag brukar också berätta en del om korvens historia samt lite allmänt om hygien, livsmedels kvalitet, närproduktion och mathantverk. Ofta kommer intressanta diskussioner upp kring den stora frågan om den mat vi äter idag.

Kurserna kostar 750,-/person. Man tar med eget förkläde samt något att ha på huvudet. I övrigt har jag med allt.
Vi väger upp färs och kryddor till 3-4 olika sorters korvar, blandar och gör korv i naturfjälster. I mitten av kurstiden steker vi  korv och gör potatismos...vilken lunch/middag! Det vi producerat packas i plastpåsar och deltagarna får med ca 1,5 kg korv hem. Det hela brukar ta mellan 4-5 timmar.

En korvkurs är en perfekt julklapp eller present till någon som fyller år. Jag kan också komma ut till ett företag/organisation och ha aktiviteten där. Att göra korv är en typ av mycket positiv team-building. Personalen på ett dataföretag som jag besökte på en konferens sade att det var det roligaste de gjort!!

Vid tillräckligt många deltagare och om lokal går att ordna reser jag gärna ut i länet och ger dessa populära kurser. Beroende på hur långt från Falun det är bör det bara minst 8 personer 

Korvtillverkning