Tyck till

Här kan du tycka till om korv, lämna dina synpunkter och tips på recept!

 

 

  • Oliver Ribic • 18 augusti 2016 23:02:25
    Det godaste du kan få tag på i hela sveariket! Rekommenderar starkt! :)
  • Sebastians ahola • 18 augusti 2016 23:02:20
    Den godaste korv o hamburgare jag nånsin ätit! Rekommenderar starkt! Du borde va på fler ställen folk skulle älska din mat!!
  • Vilhelm Woxerman • 18 augusti 2016 22:58:43
    Fantastisk god mat! Rekommenderar starkt!
  • Håkan Sävenmark • 7 augusti 2016 18:16:36
    Hej Hans.
    Var i Svabensverk på marknaden i helgen och köpte hamburgare till mig och frun. Fantastiskt utsökta med underbar sås och coleslaw. Efter att jag läst på din hemsida (som är väldigt genomtänkt och fin) så borde jag ju köpt en korv också efter alla positiva omdömen. Och till min glädje så kunde jag läsa att de säljs på butiker i närheten där jag bor. Så en fråga. Finns även hamburgarna att köpa på butikerna? Har som sagt aldrig ätit något godare. Men en sak är klar. När jag fyller jämt om tre år så ska alla mina gäster få smaka dessa genuina produkter som är tillverkade lokalt med kvalitet och utan tillsatser. Så Hans, förbered dig för en dag i min trädgård i Insjön. Gästerna kommer få en matupplevelse utan dess like och bli så proppmätta, nöjda och trötta så jag kan gå och lägga mig i vettig tid.
  • Christian Reuithe • 30 maj 2015 16:50:37
    Hej Hans och tack för senast! Vi stod bredvid varandra under Dala-Expo vid Rommehedslägret. Jag och "mina" damer sålde kaffe med munk för Föreningen Rommeheds räkning. Då det var dags att lägga av på söndagen så passade jag på att köpa både korv och hamburgare av dig. Vi har provat båda sorterna och de var verkligen goda! Smakrika och så lite "sting" som vi gillar, både jag och "gumman". Nu ska jag ta utskrift på den lista du presenterat på vilka affärer som säljer dina varor, så vi vet då vi har vägarna förbi.
    Ha det bra och lycka till med försäljningen!
    Christian Reuithe
  • Elisabeth Falken • 11 januari 2015 16:31:54
    Ser till min besvikelse att kurserna i mars redan är fulltecknade. Vi är två eventuellt tre som är intresserade! Gjorde korv efter dina recept för lääänge sedan,då det var en artikel i Land? Icakuriren? Minns fortfarande hur goda de var...
    Med vänlig hälsning Elisabeth
  • Tore Westerberg Djura • 15 januari 2014 11:20:24
    Hans. Jag har börjat skriva in lite recept i datorn och har nu kommit till dina recept som vi använde på korvkursen i vårt kök. På receptet för 1kg står det fläskkött vilket borde vara Fläskfärs. På receptet för 2kg saknas fläskfärs men det borde väl vara 2kg. Jämfört med övriga recpet. Tore Westerberg Djura
  • Tomas Berglund • 7 oktober 2013 18:31:43
    Jag har aldrig ätit så äckligt goda korvar förut, jag var på bondens marknad och testade och gav mersmak sedan nu på rättviks marknad så vill jag bara äta dessa korvar, tänk om alla kunde göra mat så rättvis och en eloge till Fix =)
  • Hans Barksjö • 16 september 2013 21:49:40
    Hej.
    Min korv är en råkorv, alltså inte alls värmebehandlad. När den tinats är den alltså som rå köttfärs. Tina den och stek/grilla den sedan på svag värme i 12-15 minuter. Då är den genomstekt och smakar mycket bra!
  • svensson • 16 september 2013 21:25:37
    Har i dag köpt Dalakorv 300 gr.
    Är den färdiglagad? Det framgår inte om jag behöver koka eller steka
    före måltiden.
  • Kerstin Lindgren • 6 mars 2013 21:26:27
    Hej Hans!
    Vi har provat den RAKA stora Dalakorven såå good...( Köpt på Maxi i Stenhagen.) Mycket god Nu söker vi var i Uppsala man kan köpa deneftersom detta var ett tillfälligt inköp?????
  • Julie Skogs • 4 januari 2013 17:14:01
    Hej Hans
    Smakade på din fantastiska korv (konjakswurst) som jag köpte när jag levererade glass till Rältagården. Grattis den var allt man kan vänta sig och lite till. Har saknat riktiga goda korver med mycket smak och lite tillsatser.
  • Hans Barksjö • 7 oktober 2012 00:30:15
    Har fått många superlativ om korvarna under de två dagar Rttviks marknad pågått. Mattias var en av dem som med efter tryck sade att detta var den bästa korv han ätit på MYCKET länge. En annan kund gick ännu längre (!) och sade att det var den godaste korv han någonsin ätit. Man suger åt sig och känner stor inre glädje!!
  • Hans Barksjö • 3 september 2012 22:39:30
    Hej Jan. Kul att ni gillade mina korvar. Ja, det är Nürnberger Bratwurst ni åt och de innehåller lite citron. Friskt och gott.
  • Jan Gustafsson • 25 augusti 2012 20:26:59
    Ber så mycket om ursäkt den heter förstås Nürnberger Bratwurst.
  • Jan Gustafsson • 25 augusti 2012 20:22:37
    Var på Bondens Marknad i Leksand idag bara för att se om dina korvar fanns där. Hittade Rältagårdens bord och där låg Frankfurter Bratwurst så det blev en förpackning med hem.
    Tror inte att jag ätit godare korv nånsin. Helt suverän smak, kan det ha varit en aning citron i kryddningen? Du har verkligen lyckats. Lena tycker likadant. Vi kommer att smaka oss igenom hela sortimentet. Det blir fest varje gång skulle jag tro.
    Hälsar
    Janne G.
  • Hans • 22 juli 2012 12:14:37
    Marie från Kristianstad skrev följande i mail till mig (förmodligen på besök i Dalarna, Hans anm): "Hejsan Hans. Jo jag undrar var man kan köpa PUSTA korven någonstans i vilken/vilka butiker? Har ätit denna korv och säger bara Wow vilken härlig smak. Kan du inte kontakta inköpschefen på Willys i Kristianstad eller ICA Maxi Kristianstad?".

    Svar: Kristianstad ligger lite långt bort. Nu till en början ska jag bearbeta de lokala marknaderna i Dalarna. Min produktionstakt med rent mathantverk räcker inte för någon större produktion.
  • HansB • 27 juni 2012 09:48:07
    Jag vill citera vad Mara Maric (framgångsrik företagare i Orsa som gett sitt samtycke till namn och citat). "Jag har provat dina hemgjorda korvar idag.....Godaste korv jag ätit under mina 20 år i Sverige.....Jag kommer från den kultur som vet hur riktig köttkorv smakar. Du har lyckats!!
  • Hans B • 23 maj 2012 19:15:02
    Ja, börja göra korv, det är så kul och skänker faktiskt tillfredsställelse.
    Vattenmängden. Normalt har jag inget vatten alls. Det behövs egentligen inte. Har aldrig haft det då jag gjort satser hemma på kanske upp till 5 kg. Men då man har 70 kg blandas det enklare om man har kryddorna i vatten. För Nürnberger Bratwurst blandas jag det med mjölk. Ta bara den mängd så du ser att kryddorna blandas ordentligt. Till 70 kg kanske 2 liter....hemma till en mindre sats enstaka deciliter....eller inget alls.
    Lycka till!
  • Birgitta W Berglöf • 5 maj 2012 15:09:47
    Har just läst i Pralin om dina korvar och blir jättesugen att också börja göra korv i liten skala. Har tidigare gjort en del korv, är charkutbildad i botten, men inte gjort detta på många år. Är nu pensionär och vill försöka igen. I det recept på Pustakorv som finns i Pralin saknar jag vattenmängden....hur mycket ska det vara på ett ungefär? Vill passa på att önska dig lycka till med korvtillverkningen och utbringar ett leve för den som vågar!