Chili Dog Fyllning

 

(se även varianten Coney Island Hot Dog Sauce och Jonas Borséns Texas Chili con Carne)

 

Här kommer en delikat köttfärssås som serveras till en stark grillad korv. Korven är huvudrätten men den kryddas i brödet med denna köttfärssås. Blir en hel måltid.

Om du tillsätter ca 1 tsk timjan och basilika och 2 tsk kummin istället för 1 tsk så får du lite mera taco-profil i smaken. Grundreceptet ser ut enligt nedan.

 

Ingredienser:

4 msk matolja

800 gr nöt- eller blandfärs

3 vitlöksklyftor, finhackade

½ dl tomatpuré

2 gula lökar, finhackade

5 dl köttbuljong

5 msk chilipulver

6 msk maizenamjöl eller annan redning

3 tsk salt

3 tsk socker

1 tsk kummin

4 lagerblad

 

Gör så här:

  1. Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt chilipulver, socker, salt och kummin. Tillsätt köttfärsen och fräs den och smula den till "köttfärssåskonsistens".
  2. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra ca 20 minuter till det blir en tjock köttfärssås.
  3. Smaka av efter 20 minuter. Tillsätt mer kryddor om du vill. Tag bort lagerbladen.

 

Till serveringen:

Servera en stark grillad korv i ett korvbröd, gärna på en tallrik. Lägg på chiliröran. Toppa med skivad lök, senap och eventuellt riven ost.

Tillsammans med sallad och tomater blir detta en hel måltid.