Coney Island Hot Dog Sauce

 

(se även varianten Chili Dog fyllning och Jonas Borséns Texas Chili con Carne)

 

Här kommer en delikat köttfärssås som serveras till en stark grillad korv. Korven är huvudrätten men den kryddas i brödet med denna köttfärssås. Det blir en hel måltid.

Bli inte förskräckt av den långa koktiden, såsen blir fantastisk!

 

Ingredienser:

800 gr nötfärs

2 gula lökar, finhackade

2 burkar krossade tomater

1 msk salt

1 msk svartpeppar, malen

1 msk ingefära, mald

6 st hela kryddnejlikor

1 msk spiskummin

2 msk chilipulver

 

Gör så här:

  1. Fräs lök och vitlök i oljan. Fräs med färsen och mosa till "köttfärssåskonsistens".
  2. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra under lång tid. Locket ska vara på. Rör om lite då och då. Låt småputtra/sjuda minst 3 timmar, gärna mer. Den blir bara godare och godare.
  3. Smaka av efter 20 minuter. Tillsätt mer kryddor om du vill. Tag bort lagerbladen.

 

Till serveringen:

Servera en stark grillad korv i ett korvbröd, gärna på en tallrik. Lägg på såsen. Toppa med skivad lök, senap och eventuellt riven ost.

Tillsammans med sallad och tomater blir detta en hel måltid.