Jonas Borséns Texas Chili Con Carne

 

(se även varianten Chili Dod Fyllning och Coney Island Hot Dog Sauce)

 

Jonas Borsén har gjort sig känd för bl a sin grillade mat och mat med chilikryddning. Här kommer en delikat chili som serveras till grillad korv. Smaka och njut.

 

Ingredienser:

600g Oxhögrev i små grytbitar

150g bacon

3 gula lökar, finhackade

2 vitlöksklyftor, finhackade

2 röda paprikor, tärnade

2 flaskor mörkt öl

2 msk finhackad färsk jalapeno

1 msk chipotle paste

1 nypa kanel, malen

1 tsk spiskummin, mald

1 msk oregano

Olja

Salt

 

Gör så här:

  1. Bryn kött och bacon i olja. Tillsätt lök, vitlök och paprika och fräs några minuter till. Tillsätt öl och låt det koka upp. Skumma.
  2. Tillsätt övriga ingredienser utom oregano och koka sakta under lock i 2 – 2 ½ timme. Tillsätt oreganon mot slutet. Köttet ska nästan falla söner.

 

Till serveringen:

Servera en grillad korv i ett korvbröd, gärna på en tallrik. Lägg på chiliröran. Toppa med skivad lök, senap och eventuellt riven ost.

Tillsammans med sallad och tomater blir detta en hel måltid.

 

Receptet är hämtat från Jonas Borséns bok "Eat The Heat".